Søkeresultater

Ser du etter noe spesielt? Her kan du søke etter det du ser etter på Wycliffe sin nettside.

Derfor ble Moana Mary bibeloversetter

Moana Mary fikk et helt nytt liv da hun ble kristen. Hun tørstet etter å lære mer om Jesus, men skjønte ikke bibeltekstene på grunn av språket. Her forteller Moana Mary om hvorfor hun ble bibeloversetter!

Les mer

Ikke overse gramatikken!

Det er nødvendig med grundig grammatikk-arbeid for å kunne
gjøre en god jobb med oversettelse av Bibelen. Dersom man
oversetter setninger direkte fra et språk til et annet, vil man støte
på en del problemer. Forstår man forskjellene mellom språkene,
er det lettere å gjenkjenne og takle disse problemene.

Les mer

Bibelfeiring i Sentral-Asia

Tidligere tenkte jeg at det som skjedde i november 2022 var høydepunktet i oversettelsesprosjektet til umit-språket. Da hadde hele Bibelen, etter nesten 30 års arbeid, blitt publisert. Men nå tenker jeg at jeg har vært del av noe som er enda større.

Les mer

Når statistikken begeistrer!

Hver høst offentliggjøres nye tall for oversatte bibler og kartlagte behov innen bibeloversettelse. Tall blir samlet inn fra en rekke organisasjoner i den globale bibeloversettelsesbevegelsen. Statistikk høres tørt ut, men når det gjelder dette, er det alt annet enn kjedelig.

Les mer

Gud forvandler liv i Etiopia

Lukas evangeliserer blant sitt eget folk i Tsamakko. Før ville ikke folk høre hva han hadde å si. Den gangen var Bibelen bare tilgjengelig på nasjonalspråket amharisk — et språk folk ikke forstod.

Les mer

Testamentarisk Gave

Testamentarisk gave Dersom du ønsker, kan du opprette et testament der du øremerker deler av arven til Wycliffe. Da bidrar du til arbeidet med bibeloversettelse

Les mer

Til hjertespråket

Bli fastgiver​ til Wycliffe Det er fremdeles mange mennesker i verden i dag som ikke vet at Gud elsker dem, eller at han snakker deres

Les mer

Quiz om bibeloversettelse

Quiz om bibeloversettelse Test dine kunnskaper innen språk og bibeloversettelse i verden! Prøv å finne ut hvor mange språk som har Bibelen, hvor mange som

Les mer

Styrt skuta i ti år! 

Wycliffe-nytt har bedt daglig leder Agnes Lid om å fortelle hvordan det gikk til at hun ble daglig leder i Wycliffe, og hvilke tanker hun gjør seg etter å ha rundet «10-års merket». Agnes forteller:

Les mer

En nøkkel til samfunnsbygging

I 2. Kongebok kapittel 4 skildres et mirakel som Gud gjorde for enken gjennom profeten Elisja. Enken var i en svært vanskelig situasjon da Gud møtte henne. Gud tok utgangspunkt i litt olje, det eneste enken hadde, og gjorde det bokstavelig talt om til overflod.

Les mer
Skroll til toppen