Madagaskar: Andrefana klyngeprosjekt

Wycliffes utsending Kristoffer Hansen-Ekenes skal engasjere seg som konsulent i et klyngeprosjekt på Madagaskar. Fem språk inngår i prosjektet: Sakalava Bemazava, Sakalava Mitsinjo, Sakalava Menabe, Vezo, og et siste språk som er sensitivt og ligger utenfor Madagaskar, på en av naboøyene. Språket der er også i slekt med de andre fire.

Om prosjektet

På vestkysten av Madagaskar bor 2-3 millioner mennesker som hører til folkegruppene Sakalava og Vezo. De innbyrdes kulturelle forskjellene mellom undergruppene er store. Men de har det til felles at de mangler tilgang til Bibelen på hjertespråket. Gjennom prosjektet «TiBT Andrefana Cluster» vil dette nå endre seg i løpet av årene som kommer.

Selv om flere av disse språkene hører til det gamle Sakalava-kongedømmet på vestkysten, er de spredt utover et så stort område at det er naturlig å finne flere språkvarianter.

NMS, DELK og Wycliffe støtter dette prosjektet med 250 000 kroner hver i året.

Fakta

Støtt prosjektet

Din støtte kan bidra til at enda flere kan få muligheten til å få Bibelen på sine morsmål. Takk for din gave! Ønsker du å du gi direkte til vår bankkonto, gi til kontonummer 3000.15.45546. Merk gaven med «Andrefana».

Skroll til toppen