Filmer og media

Her kan du få et innblikk inn i det viktige arbeidet Wycliffe er en del av gjennom filmer, bøker og podkaster om bibeloversettelse.

DOKUMENTAR

Reisen til Papua Ny-Guinea

Ingjerd og Sigmund Evensen reiste til Papua Ny-Guinea i 1979 med to små barn, og slo seg ned blant Umanakainafolket. Folkegruppen talte omtrent 2500 mennesker, og de levde svært isolert; de omkringliggende stammene kalte dem «Gwedena»-folket – «Gwedena» betyr «ingenting». Det var ikke før senere at familien fant ut at folket kalte seg selv «Umanakaina». Familien Evensen bodde i landsbyen Bonenepi i totalt 20 år. De lærte seg språket umanakaina, utviklet et skriftspråk, og sammen med folket oversatte de Det nye testamentet.

Her kan du se dokumentarfilmen fra Bonenepi, regissert og produsert av Thomas Dubourcq. Filmen bygger på 8mm-filmopptak gjort av familien selv gjennom hele perioden. Dokumentaren ble vist på TV 2 i 2002 og har også vært vist på TV i flere av de andre nordiske landene. Mange har opplevd kall til misjon etter å ha sett denne filmen.

Se dokumentaren “Reisen til Papua Ny-Guinea” her:

Start video

BØKER

«De skjulte ordene» av Sigmund Evensen

“Hva var det Bobore, profeten hadde sagt? Jo, i drømme hadde han sett en “hvitrumpe” med mye hår på kroppen komme for å bo i Bonenepi. Han skulle komme som forløperen for Iyesu, som snart ville vende tilbake fra dødsriket med alle de døde og all den materielle rikdom en bare kunne drømme om. Når det skjedde, trengte ingen lenger å slite med å dyrke jorda…”

Ingjerd og Sigmund Evensen dro med to barn til Papua Ny-Guinea for å arbeide som bibeloversettere. De kom til umanakainafolket, en liten folkegruppe høyt oppe i fjellene. Innbyggerne levde isolert fra andre folkegrupper og hadde ikke et eget skriftspråk. For Sigmund og Ingjerd var målet å oversette Det nye testamentet. I boken får du et innblikk inn i familiens hverdag, oversettelsesarbeidet og de mange utfordringene de møtte på underveis. «De skjulte ordene» er en spennende og personlig beretning om møte mellom kulturer, om tro, tvil, utholdenhet og pågangsmot.

Forfatter: Sigmund Evensen © Verbum forlag 2002
5. opplag 2020 (kun få bøker igjen!)

De skjulte ordene

Kjøp boka

Pris: kr. 200 (+50 kr i porto)
Scann QR-koden eller Vipps til nr. 794 560

PODKAST

Bibelen til alle folkeslag - Agnes Lid og Sigmund Evensen

Hør Agnes Lid og Sigmund Evenesen på podcasten til Bibelselskapet: Bibelbølger, fra 2019. I denne episoden snakker daglig leder i Wycliffe Agnes Lid og seniorrådgiver Sigmund Evensen om hva Wycliffe er, hvordan man jobber med bibeloversettelse i dag, om «Visjon 2025», og om status på oversettelse av Bibelen til nye språk i dag. I tillegg snakker de om hvordan man sørger for at bibeloversettelse bidrar til å ivareta folkegruppers språk og kulturelle egenart, og styrke deres posisjon i lokalsamfunnet.

Skroll til toppen