En avslørende bønn

“… i Jesu navn. Amen.” Slik avsluttet professor Ivan bønnen med de andre team-medlemmene som oversatte Bibelen til et stort sentralasiatisk språk. Alle så på professoren med undring.

En fra teamet sa det alle tenkte:

– Du har aldri bedt i Jesu navn før. Betyr det at du nå tror på Jesus? Professoren svarte enkelt: – Ja, jeg er på den måten nå.

Med disse ordene bekjente professor Ivan at han hadde kommet til tro på Jesus. Da han involverte seg i bibeloversettelse, var han ennå ikke en etterfølger av Jesus. Men den store kunnskapen han hadde om sitt eget språk, gjorde ham til et verdifullt medlem av oversetter-teamet.

Ivan var med på å oversette store deler av Bibelen. Et dypdykk ned i de bibelske tekstene og historiene, forandret sakte, men sikkert, hans hjerte og sinn. Men det var først da Ivan gikk gjennom Johannes’ brev at han begynte å tro på Jesus. 

Hvis ingen hadde startet med bibeloversettelse og invitert Ivan med på teamet, hadde han neppe hørt evangeliet.

Dette er et flott eksempel på hvordan folk som arbeider med bibelteksten, møter det Levende Ordet.

I dag bruker Ivan sin innflytelse innenfor akademia til å vitne om Jesus. Hvordan gir du Guds ord videre?

Det er mange måter å delta i arbeidet med bibeloversettelse på. De færreste av oss drar ut i tjeneste, men alle kan være med å be for prosjektene og støtte økonomisk. Vil du gi en gave til arbeidet med bibeloversettelse? Ditt bidrag er viktig og utgjør en forskjell!

Trykk på knappen under for å gi med bankkort og Vipps, eller for å finne Wycliffes kontonummer. Du kan også vippse direkte til nummer 794562.

Skroll til toppen