Sentral-Asia: Umit og taulu

En norsk utsending har siden år 2000 jobbet som eksegetisk rådgiver i oversettelsesprosjektet til umit* i Sentral-Asia. Han samarbeidet med to lokale oversettere og to andre eksegetiske rådgivere.

Om prosjektet

Bibelen på umit er i dag ferdig og ble trykket i slutten av november 2022! Myndighetene har ennå ikke godkjent distribusjon av Bibelen. Vær gjerne med å be om at Bibelen kan bli distribuert slik at flere kan komme til tro på Jesus!  

Vår utsending er nå engasjert i arbeidet med å oversette Bibelen til taulu*, et søsterspråk. Språket har en del likheter med umit. 

Kristen virksomhet er ulovlig i landet, og de lokale oversetterne holdes under oppsikt av myndighetene. De kristne har periodevis opplevd forfølgelse i form av bøter, fengsling og i verste fall tortur for sin tro. Det har betydd mye for de kristne å få Guds ord på eget språk, og vi håper at flere fra denne folkegruppen skal få bli kjent med Guds kjærlighet.

En sa: – Å ha hele Bibelen på morsmålet vårt betyr at Gud liker språket vårt og verdsetter oss. Ja, det viser at Gud elsker oss!


Fakta

OPPDATERINGER

Status 2023

— Hele Bibelen har vært tilgjengelig digitalt på nettside og som mobil-app siden 2019.
— Det nye testamentet ble først utgitt i 2004 og er også spilt inn som lydbok. Det er en revidert versjon av NT som nå inngår i hele Bibelen.
— Det finnes flere aktive husmenigheter, og nylig har en kirke fått offisiell tillatelse til å åpne.
— Jesus-filmen har blitt oversatt, og en organisasjon sender kristne radioprogrammer på umit-språket.
— De kristne venter på at myndighetene i landet skal godkjenne distribusjon av Bibelen.
— Hele Bibelen ble innviet i Almaty, Kazakhstan november 2023. En delegasjon fra Wycliffe var til stede på innvielsesfeiringen! De kristne gleder seg over at hele Guds ord er oversatt til umit.
– De kristne ønsker å være med å bidra til at Bibelen blir oversatt til taulu, som vår utsending jobber med.

Ønsker du å melde deg på prosjektets nyhetsbrev? Ta kontakt med oss her.

Artikler fra arbeidet

Vi er i mål!

Det føles litt rart den dagen du holder den ferdige Bibelen i hånda for første gang. Den trykte papirutgaven blir på en måte et symbol

Les mer
Skroll til toppen