Ordet skaper tro

Ordet skaper tro

Rashmi bor sammen med familien sin i den østlige delen av Nepal. Av alle hennes kusiner, var Rashmi den som gikk lengst på skolen. Likevel fikk hun ikke gå så lenge på skolen, for læreren hennes mente at det ikke lenger var noen vits i å undervise jenter.

Rashmi bor sammen med familien sin i den østlige delen av Nepal. Av alle hennes kusiner, var Rashmi den som gikk lengst på skolen. Likevel fikk hun ikke gå så lenge på skolen, for læreren i landsbyen hennes sa at det ikke lenger var noen vits i å undervise jenter.

Men så en dag, da Rashmi en periode bodde hos tanten i en annen landsby, kom to bibeloversettere på besøk. De hadde med seg hefter med juleevangeliet på landsbyfolkets eget språk. Alle ble invitert til å komme og høre fortellingen.

– Jeg ble overrasket, husker Rashmi fra hendelsen. Fortellingen var ikke på nepali, men på hennes språk! – Til å begynne med forstod jeg ikke hvorfor de hadde reist så langt for å fortelle en historie om en baby. Jeg hadde så mange spørsmål. Jeg ønsket at jeg kunne få lese fortellingen selv!

Rashmi lurte på hvem denne Jesus fra julefortellingen var, han som ble født. Hun spurte naboen til tanten sin, en troende kvinne som het Aapti. Aapti forklarte hvordan Gud hadde tilbudt frelse til alle mennesker gjennom sin Sønn, Jesus Kristus. Aapti lærte Rashmi å lese, og sammen begynte de å lese Markusevangeliet, den første boken som hadde blitt trykket på deres språk.

– Jeg lærte mer om Jesus, sa Rashmi. – Det var fantastiske måneder, og jeg tok imot Jesus som min frelser!

Da det var tid for å reise hjemover igjen, hadde Rashmi med seg Markusevangeliet i tillegg til heftet med juleevangeliet som Aapti hadde gitt henne.

– Jeg ber hver eneste dag for bibeloversetterne, for lærere som driver med lese- og skriveopplæring, og for audio-teamet som jobber med å gi Guds ord til landsbyen min og til landsbyer i hele Nepal, understreker hun. – Det er en dyrebar gave for alle som har øyne til å se, og ører til å høre!

Vil du gi Guds ord i gave?

Scann QR-koden med mobilkamera for å gi en gave på Vipps. Eller på nummer 520 000.

Du kan også gi en gave på kontonummer 3000.15.45546

Foto: Ari Vitikainen @ Wycliffe Global Alliance

Scroll to Top