Parkari-prosjektet

Parkari er en lavkaste minoritetsgruppe i sørøst-Pakistan som har lenge vært utnyttet av nabogrupper.

Hopp rett til

Om prosjektet

Før vi begynte parkari-prosjektet, kunne nesten ingen lese, verken menn eller kvinner. Fattigdom var et stort problem, og de hadde ikke tilgang på helseinformasjon eller yrkesutdanning.

Prosjektet drives av Parkari Community Development Programme (PCDP), en lokal organisasjon. Wycliffe bidrar med rådgivning og finansiering. Arbeidet inkluderer utdanning på morsmålet, helsetilbud, samfunnsutvikling og rettighetsarbeid. Ved å bruke parkari-språket som en ressurs til samfunnsutvikling, bidrar vi til helhetlig forvandling og hjelper parkari-folket til å se at deres språk og kultur har verdi.

Hva gjør vi?

Vi har støttet arbeid blant parkari-folket siden 2007, og endringene vi ser er enorme. Før eide ingen land; de måtte leie hus, og alle jobbet som leiefolk på andres åkre. Det var umulig å ha overskudd. I dag er det mange som eier tomt, de har bygd hus, etablert små bedrifter, landsbyen utdanner og lønner eget helsepersonell, og flere ungdommer tar høyere utdanning.

I 2020 fikk 931 barn skolegang med parkari som undervisningsspråk. Dette sikrer barna et godt grunnlag for videre utdanning og en bedre fremtid.

Vi har i dag aktiviteter i mer enn 560 parkari-landsbyer. Vår oppgave er å støtte, hjelpe med å tenke kreativt, og finne løsninger som fungerer. Med noen grep, mye dugnad og litt starthjelp ser vi at landsbyer er bedre rustet til å møte utfordringer og få en bedret økonomi.

Fakta

Barn som lærer å lese og skrive på morsmålet er bedre rustet til å studere på nasjonalspråket etter hvert.
Yrkesutdanning og sparegrupper kan være veier ut av fattigdom.
Scroll to Top