Kachhi-prosjektet

Wycliffe har hatt arbeid blant kacchi-folket siden 2007 med svært gode resultater. Kachhi-folket merker selv en endring, og begynner å håpe at de klarer å bygge et bedre samfunn.

Hopp rett til

Om prosjektet

Kachhiene er et hinduistisk minoritetsfolk som bor i Sørøst-Pakistan. Folket har lite eller ingen utdannelse, og veien ut av fattigdom er derfor svært lang.

Prosjektet drives av Kachhi Community Development Association (KCDA), en lokal organisasjon. Wycliffe bidrar med rådgivning og finansiering. Arbeidet inkluderer utdanning på morsmålet, helsetilbud, samfunnsutvikling og rettighetsarbeid. Ved å bruke kachhi-språket som en ressurs til samfunnsutvikling, bidrar vi til helhetlig forvandling og istandsetter kachhi-folket til å finne veien ut av fattigdom.

Hva gjør vi?

Arbeidet tar utgangspunkt i å bruke morsmålet både i skole og aktiviteter i tillegg til å bedre helse og samfunnsutvikling. Støtten går blant annet til:

De siste årene har vår lokale samarbeidsorganisasjon også spesialisert seg innenfor antikorrupsjonsarbeid. De er nå en ressurs for andre organisasjoner og offentlige kontorer i området.

Fakta

Kachhi-folket bor i Sørøst-Pakistan.
Lese og skriveferdigheter hos barn og voksne øker.
Målet er å istandsette kvinner og menn til å komme ut av fattigdom.
Folket har lite eller ingen utdannelse, og veien ut av fattigdom er derfor svært lang.
Scroll to Top