DVD

 

Wycliffe selger filmen Reisen til Papua Ny-Guinea, utgitt av TV Inter AS. Den ble produsert i år 2001/2002, og er fremdeles en populær salgsvare hos oss (2017). Dette er en fascinerende fortelling som handler om familien Evensens liv blant et stammefolk på Papua Ny-Guinea.

DVD’en koster kr. 129 (inkl. porto). Kontakt oss på tlf. 22 93 27 80 eller info@wycliffe.no for å få ditt eksemplar.

 

I februar 1980 legger en maskiningeniør fra Høvik igjen sandalene sine i den svært avsidesliggende landsbyen Bonenepi, beliggende på Owen Stanley-fjellkjeden i Papua Ny-Guinea, nord for Australia. Umanakainafolket var fryktet for sin svarte magi og trolldom. Hevn og drap hadde funnet sted gjennom hundrevis av år. Sigmund Evensen trasker gjennom tett jungel med disse sandalene og legger dem igjen som et tegn på at han vil komme tilbake. Å si det med ord er umulig. Han snakker norsk, de umanakaina.

Og det var nettopp derfor familien ville flytte dit. For å lære umanakainaenes språk og danne et skriftspråk.

Filmen gir et innblikk i en norsk families liv som lingvister og bibeloversettere blant umanakaina-folket i Papua Ny-Guinea. Vi får oppleve familiens møte med en fremmed kultur, og vi får et glimt inn i arbeidet med å gi et bibelløst folk et skriftspråk og en oversettelse av Bibelen. Vi møter umanakaina-folkets reaksjoner. og får også et glimt inn i problematikken rundt det å være misjonærbarn.