– Familien er viktig

Pastor Paul var tett involvert i oversettelsen av Det nye testamentet til hans morsmål Wala, som ble ferdigstilt i 2008. Han referer til bibeltekstene på pijin, det offisielle språket på Salomonøyene. Med en finger i “de ti bud” i 2. Mosebok, leser han Jesu stamtavle fra Lukas 3. Slike detaljerte ættetavler er kanskje ikke inspirerende lesning for den vanlige nordmann, men for Pauls befolkning skaper ættetavlene en viktig funksjon. Pastoren sier følgende: – I vår kultur er det slik at vi tror sterkt på kulturelle skikker og det forfedrene har sagt til oss. Det ligger der som et fundament. – Derfor det så viktig å ta hensyn til kulturen, men vi må se den i lys av Guds Ord, legger han til. – Bibelen hjelper oss til å forstå hvem Gud er.

Pastor Paul anser at mangel på forståelse og respekt for slektshistorie som problematiserende for den moderne familie. Han deler skriftsteder fra Det gamle testamentet med de som er samlet til en kunst-workshop på øya Malaitia og oppfordrer: – Vi må gjøre familien sterk. Når familien er sterk, da samfunnet blir sterkt. Når samfunnet er sterkt, blir kirken styrket. Når kirken er sterk, blir hele nasjonen sterk.