Den syklende politimannen

Les om politibetjenten Troy Love, som sykler land og strand for at folk kan få tilgang til lyd-Bibelen på sitt eget språk.

 

Traff hjertet til politimannen. Organisasjonen Faith Comes by Hearing, som vi i Wycliffe har skrevet en del om tidligere, var de første til å utvikle en solcelledrevet digital avspiller i 2004. Den ble designet slik at fattige og analfabeter kunne få mulighet til å lytte til Bibelen på sitt eget språk. I 2010, i en kirkesal ble dette prosjektet presentert for forsamlingen. Tilbake satt en rørt politibetjent fra Columbus, Indiana. Dette var et prosjekt som virkelig tok tak i hjertet hans. Han bestemte seg dermed straks for å samle inn både penger og oppmerksomhet til prosjektet – for her var begge deler viktig. Den 14. september 2010 fullførte han etappe nummer en, – en seks ukers reise på sykkel. Turen gikk fra San Francisco i California til Yorktown i Virginia. Nå er han tilbake igjen – etter ny langtur fra Key West Florida til Bar Harbor, Maine.

Et mål «å sykle seg etter». Love ønsker å samle inn totalt 157.000 dollar, dette vil kunne finansiere tusen Faith Comes by Hearing-grupper. De første turene har allerede generert over 67.000 og nå er han fast bestemt på å samle inn de resterende 90.000 for å kunne nå det målet han har satt seg fore. Politibetjenten sammen med organisasjonen deler nå samme lidenskap for å bringe Guds Ord til alle nasjoner, stammer, landsbyer og tunger. – Det er dette som er misjonsbefalingen. Det er det vi som er troende er kalt til å gjøre, sier Love. – Jeg er virkelig ydmyk og takknemlig for at Gud kan bruke meg til sitt arbeid, legger han til.Lydavspilleren som brukes verden over.

Og reisen fortsetter. Fra 31. mai til 2. juli sykler den gamle marineveteranen seg videre gjennom elleve stater. Det blir med andre ord en lang sykkeltur fra sør til nord! Noen av stoppene på reisen inkluderer Miami, Statesboro, Wilmington, Williamsburg, Montgomery og Nashua. Langs veien har han planlagt å dra innom en rekke kirker for å engasjere og sanke støtte til prosjektet.

40 år, og like sterk. Faith Comes by Hearing feirer sitt førti-års jubileum i 2012, og organisasjonen kommer fortsatt til å jobbe for at mennesker kan få sin bibel som lydbok, uansett hvor de bor eller hvilke språk det er snakk om. Organisasjonen har så langt Bibelen lest inn på 648 språk, dette ligger fritt tilgjengelig på hjemmesiden deres. Klikk inn på nettsiden deres her: Faithcomesbyhearing

Følg han på sykkelvegen! Har du lyst til å følge Troy på Facebook? Sjekk ut siden hans på denne linken. Her kan du følge med på ferske oppdateringer og lese mer om prosjektet, direkte fra mannen bak prosjektet.

 

 

 

Kilde: Faith Comes by Hearing