Feiring hele året

Gleden av å ha Bibelen på sitt eget språk er fargerik og festlig!

Visste du at gjennom det siste året har det blitt holdt ukentlige feiringer i ulike landsbyer i Papua Ny-Guinea? Disse feiringene har oppstått ut fra en takknemlighet av å ha Bibelen på sitt eget språk. Selv om regnet har skylt ned fra himmelen eller solen har vært på sitt heteste brennpunkt har ikke dette forhindret folk fra å glede seg over gaven som har forandret livene deres. Det er ikke bare gleden over å kunne holde den levende boken i sine egne hender, men muligheten til å kunne forstå budskapet som finnes der – endelig! Budskapet som formidler Guds kjærlighet til menneskene, nåde, frelse og oppmuntringene om å leve livet til det fulle med den nestekjærligheten som Jesus viste.

Bildet viser dansere fra Molima, en folkegruppe i Milne Bay-området. Feiringen foregår i ly av regnet med musikk og trommer i faste rytmeslag. Barføttes, med ansiktsmaling og stråskjørter blir dette en levende fest for både store og små. Bildet viser en fargerik kultur som vet å glede seg over det de holder som verdigfullt i livene deres. I dette tilfelle er det Bibelen.

Joel, en av koordinatorene for teamet som driver oversettelsesarbeidet i folkegruppen og som snakker Molima som morsmål, sier følgende om sin egen erfaring dagen før dette bildet ble tatt. – Jeg ser så frem til denne innvielsen. Dette kommer til å skape en forandring i hele folkegruppen – det skjer noe når folk for tilgang til Guds Ord på sitt eget førstespråk. Det vil bli en forandring i tenkesett og holdninger, i tillegg vil man også kunne se en forandring i hvordan folk tilnærmer seg det åndelige livet. Når de leser Guds Ord vil de kunne se ting klart for seg, men også oppleve at Bibelen kan forandre dem på innsiden. Folkene i landsbyen ser frem til å kunne høre Guds Ord på deres eget språk. Vi er så opprømte! forteller Joel.

Selv om slike feiringer ikke er hverdagskost for oss nordmenn kan vi likevel lære av gleden våre venner viser. Takknemligheten av å lese, forstå og ikke minst holde rundt den. Hvordan kan du vise takknemlighet for din Bibel?

 

Tekst: Maria Kjølstad

Foto: Kimberly Brotzler

Kilde: Wycliffe Global Alliance