Historier fra virkeligheten: Guds Ord gjorde Simon i stand til å tilgi

Dette er en av mange historier fra kampanjen “Wycliffe’s Freedom Campaign” som finnes i USA. Her er en kort, men sterk historie om hvordan Guds Ord gjorde slik at Simon kunne tilgi sine verste fiender.

Det er bare noen år siden at krig herjet i Den demokratiske republikken Kongo. Gjennom den ti år lange konflikten i landet har millioner blitt fordrevet fra sine hjem da militser plyndret, voldtok kvinner og barn, og utførte etnisk rensing i landsbyene deres.

Simon (bildet) var bortreist på en bibeloversettelses-workshop da hans landsby ble angrepet. Etter dette angrepet tok det han to uker før han klarte å lokalisere familien sin og han begynte å frykte det verste. Så en dag, da han gikk langs veien så han dem komme mot seg i sin retning.

Da de ble gjenforent begynte familien å gråte ukontrollert og hysterisk. Simon kunne ikke ta rede på om de ukontrollerte utbruddene var gledes tårer eller om de var fortvilet over
den tilstanden de hadde befunnet seg i. Det tok timer før han klarte å roe ned konen og døtrene sine, og da han til slutt hadde klart dette ble han sjokkert over hva de fortalte han. Konen og døtrene hadde blitt voldtatt av militsen.

Skyldfølelsen og angeren Simon nå bar, var den verste smerten han noensinne hadde opplevd. Hvordan kunne ha klare å tilgi sine fiender og ikke minst tilgi seg selv?

Han snakket med flere pastorer og menighetsledere og fortsatte å be til Gud for at han skulle lege situasjonen. Deretter ledet Gud Simon og hans familie til et trauma-helbredelsesseminar – et bibelbasert program på deres eget språk som er designet for å hjelpe ofre for vold slik at de kan finne åndelig og fysisk helbredelse.

“Da vi gikk igjennom helbredelsesmaterialet med pastorene på seminaret kom jeg plutselig på et Bibelvers fra Markus som jeg tidligere hadde oversatt. Verset fortalte at hvis jeg vil ta imot Guds tilgivelse, må jeg også tilgi de som har såret meg. Derfor kan vi nå be for disse soldatene fordi jeg allerede har tilgitt dem.”

Simons historie forteller om kraften i Guds Ord som kan fri mennesker fra anger og bitterhet. I takknemlighet for Guds helbredelse i livet hans, er han med på å oversette Skriften slik at andre mennesker kan oppleve den samme friheten.

 

Kilde: Wycliffe USA     Oversatt av: Maria Kjølstad